Οι επιτυχόντες

Κατά τη διάρκεια της δευτέρας και τρίτης τάξης λυκείου, είχα την χαρά και την τιμή να στέκεται δίπλα μου συμπαραστάτης και αρωγός στη δύσκολη προσπάθεια της προετοιμασίας μου για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο κος Μαρίνος Παπαδόπουλος. Ως καθηγητής μαθηματικών μου, κατάφερε να μου εμφυσήσει όλες εκείνες τις γνώσεις οι οποίες συνιστούν εχέγγυο της επιτυχίας αλλά και να με εξοπλίσει με ψυχραιμία, η οποία είναι εκ των ων ουκ άνευ για να αντεπεξέλθει κανείς σε μια τέτοια δοκιμασία. Αυτό, όμως, που τον καθιστά ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να μετουσιώσει το μάθημα των μαθηματικών από τυποποιημένο, όπως το εκπαιδευτικό σύστημα επιτάσσει να είναι, σε ποίηση των λογικών ιδεών, όπως χαρακτήριζε τα μαθηματικά ο Αΐνστάιν.

Ζουμπουλίδη Μαριλένα – Φυσικό Πάτρας, 2019

Είχα την τύχη την περασμένη χρονιά να συνεργαστώ με τον Κο. Παπαδόπουλο Μαρίνο. Πέρα από τις άρτιες γνώσεις και τις πρωτοποριακές μεθόδους του στη διδασκαλία των μαθηματικών υπήρξε ένας ακούραστος σύμβουλος και εμψυχωτής σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής χρονιάς.

Σκιαδάς Αναστάσης – Μηχανολόγος Μηχανικός, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), 2018

Ο κ.Μαρίνος χρησιμοποιεί πολλαπλές μεθόδους προκειμένου να βοηθήσει τον μαθητή στην κατανόηση του μαθήματος, όπως την τεχνολογία. Είναι σημαντικό σε αυτή την συνεχώς εξελισσόμενη γενιά, να πορεύεσαι με έναν εξίσου εξελισσόμενο, προοδευτικό και ενεργό καθηγητή. Αυτά και άλλα τόσα θετικά φάνηκαν στα τελευταία 5 χρόνια της μαθητικής μου εμπειρίας με βοηθό-καθηγητή τον κ.Μαρίνο Παπαδόπουλο, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στην προετοιμασία μου για τις εξετάσεις του IB. Τον ευχαριστώ για όλα.

Βρούβα Ασπασία – Fine Arts, Loughborough University, 2018

Ξεκίνησα μαθήματα με τον κ Μαρίνο πριν τρία χρόνια. Εξαρχής φαινόταν πόσο κάλος είναι στο επάγγελμα του. Τον πραγματικό όμως κ Μαρίνο τον έμαθα τον τελευταίο χρόνο, κατά την προετοιμασία των πανελληνίων . Η επίμονη του, η υπομονή του, η πίστη στους μαθητές του, οι γνώσεις του σε κάνουν να πεισμώσεις, να βάλεις ένα στόχο και τελικά να φτάσεις στην επιτυχία πράγμα που αρχικά ακούγεται αδύνατο για ένα παιδί του λυκείου. Χωρίς αυτόν δεν θα είχα βγάλει ποτέ άκρη με τα μαθηματικά!

Ποταμίτη Όλγα – Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2018

Ο κύριος Μαρίνος είναι ένας πολύ καλός μαθηματικός που με βοήθησε πολύ στον τομέα τον μαθηματικών, που δυσκολευόμουν αρκετά .Είναι ένας πρωτοποριακός δάσκαλος με καινούργιες μεθόδους και πραγματικό ενδιαφέρον προς βελτίωση. Βοηθάει τον μαθητή με κάθε δυνατό τρόπο και με συνεχή εξάσκηση. Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Μητσοπούλου Ευγενία – Γραφιστική Αθήνας, 2018

Να ξεκινήσω λέγοντάς το ποσό τυχερή είμαι που είχα τον κ.Μαρινο για καθηγητή στα χρόνια του Λυκείου . Ήταν ο μοναδικός καθηγητης που μέσα από τη μεταδοτικότητα του με έκανε να αγαπήσω τα μαθηματικά. Στην τρίτη Λυκείου ειδικά η προετοιμασία μου για τις πανελλήνιες πιστεύω δεν θα μπορούσε να γίνει με αλλο καθηγητή. Με την ψυχολογική του υποστήριξη με βοηθούσε να βρίσκω δύναμη να διαβάσω αλλά και να πιστεύω στον εαυτό μου . Πίστεψα ότι μπορώ να μπω στην πρώτη μου επιλογή και να που τα κατάφερα. Όλα τα οφείλω στον κ.Μαρινο που μέσα στην χρονιά ήταν πάντα δίπλα μου υποστηρικτής. Για αυτό λοιπόν ένα έχω να πω:

ΆΘΡΟΙΣΜΑ ΓΙΝΌΜΕΝΟ ΜΑΡΊΝΟ ΕΊΣΑΙ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ
Τριφύλλη Ελεάννα – Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής, Παν/μιο Πειραιώς, 2018

Ξεκίνησα με τον κ. Μαρίνο στην δεύτερα λυκείου και από τα πρώτα κιόλας μαθήματα ξεχώρισε τόσο ως καθηγητής όσο και ως άνθρωπος. Ο κ. Μαρίνος χαρακτηρίζεται από μεταδοτικότητα και άριστη κατάρτιση ενώ οι μέθοδοι διδασκαλίας του καθιστούσαν το μάθημα ευχάριστο και ενδιαφέρον. Παράλληλα, η ψυχολογική στήριξη που παρείχε κατά την δύσκολη περίοδο των πανελληνίων είχε καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα (19,6).Η παρουσία του σηματοδότησε την ζωή μου και ο κ. Μαρίνος αποτελεί για έμενα πρότυπο. Καλοί καθηγητές υπάρχουν αρκετοί ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ!

Ντάση Φανή – Χημικών Μηχανικών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), 2017

Γνώρισα τον κύριο Μαρίνο στην πρώτη λυκείου και 3 χρόνια μετά χάρις στη βοήθεια του κατάφερα να μπω στη σχολή της πρώτης μου επιλογής. Είναι ένας εξαιρετικός καθηγητής που διαθέτει ατελείωτο υλικό για προετοιμασία με πολλή διάθεση και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Μαυρίδη Κωνσταντίνα – Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2017

Ο κ. Μαρίνος είναι ένας πολύ καλός καθηγητής,  πάντα δίπλα στον μαθητή,  με στόχο να του μεταδώσει όσο περισσότερες  γνώσεις  γίνεται και να τον στηρίξει στη δύσκολη αυτή προσπάθεια των Πανελληνίων εξετάσεων. Είναι κοντά σου σε κάθε βήμα και αυτό σου δίνει δύναμη για να προχωρήσεις. Το μάθημα μαζί του είναι τόσο ευχάριστο που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις  πώς  περνάει η ώρα! Του οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ,  γιατί χάρις στη δική  του βοήθεια κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου.

Καρπετάς Στράτος – Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), 2016

Να ξεκινήσω αρχικά τονίζοντας το πόσο τυχερός ήμουν που τα τελευταία χρόνια είχα τον κ. Μαρίνο για καθηγητή. Η επιμονή του, οι συμβουλές του, η καθοδήγησή του, το μάθημά του και τα καλογραμμένα βιβλία του με βοήθησαν να κατανοήσω τα μαθηματικά, όπου σε αυτό το μάθημα δεν ήμουν καλός. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως στον αγώνα που δίνουν οι μαθητές στην γ’ λυκείου ο κ. Μαρίνος συμμετέχει ενεργά και δίνει το 200% των δυνατοτήτων του. Προσωπικά, θεωρώ πως η βοήθειά του και η υποστήριξή του κ. Μαρίνου στην γ’ λυκείου ήταν καταλυτική και τον ευχαριστώ για όλα.

Βασιλειάδης Βασίλης – Οικονομικών Επιστημών Πάτρας 2016

Το μάθημα με τον κο Μαρίνο αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο είναι τόσο τα καλογραμμένα και πλήρως κατανοητά βιβλία του όσο και το εξαιρετικό του ενδιαφέρον για την πρόοδο του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Η μεταδοτικότητα που διαθέτει καθώς και η ψυχολογική στήριξη που μου προσέφερε τον καθιστούν αναμφίβολα έναν από τους ικανότερους καθηγητές που έχω γνωρίσει. Η στήριξή του, τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, με βοήθησαν σημαντικά στον αγώνα των Πανελληνίων και αποτέλεσαν καθοριστικότατο παράγοντα στην επίτευξη των στόχων μου. Νιώθω πως δεν μου δίδαξε μόνο Μαθηματικά αλλά και έναν γενικότερο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ!

Δαμάσκος Κωνσταντίνος – Ιατρική Αθήνας, 2014

Με τον κύριο Μαρίνο ξεκίνησα στα μέσα της σχολικής χρονιάς αφού η δουλειά που είχα κάνει μέχρι τότε με έναν άλλον καθηγητή δεν με ικανοποιούσε. Από το πρώτο μάθημα ένιωσα κιόλας ένα κλίμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης που μέχρι τότε για εμένα ήταν ανύπαρκτο για το συγκεκριμένο μάθημα. Όλα όσα με προβλημάτιζαν άρχιζαν τελικά να λύνονται σιγά σιγά μέσα από μία πάρα πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα! Αυτό όμως που πραγματικά ήταν αξιοσημείωτο για εμένα είναι το γεγονός ότι ούτε μια φορά δεν δυσανασχέτησα για κάποιο επερχόμενο μάθημα μαζί του! Η βοήθεια του κυρίου Μαρίνου ήταν πολύτιμη και σίγουρα τα πράγματα τώρα θα ήταν διαφορετικά χωρίς εκείνον!

Καγκιάς Δημήτρης – Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά, 2014

Τρία υπέροχα χρόνια μαθήματος με τον κύριο Μαρίνο,  τρία χρόνια που με έκαναν να λατρέψω τα μαθηματικά , τρία χρόνια που χαιρόμουν να έχω μάθημα καθώς το μάθημα αποτελούσε μια ενδιαφέρον εκπαιδευτική εμπειρία!!! Εντυπωσιακή είναι συνέπεια και η τυπικότητα του , η οργάνωση που έχουν τα βιβλία, το πόσο κατανοητά είναι και το πόσο εύκολα και κατανοητά κάνει να φαίνονται τα μαθηματικά μέσα από την διδασκαλία του!!! Εντυπωσιακή είναι η ψυχολογική στήριξη που προσέφερε σε όλες τις στιγμές της τρίτης λυκείου ειδικότερα που τον χρειαζόμουν!!!!! Ήταν συνέχεια δίπλα μου και ενδιαφερόταν διαρκώς για την πρόοδο μου και με βοηθούσε να φτάσω όλο και πιο κοντά στο όνειρο μου!!!!! Για όλα αυτά του χρωστάω ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ που μου έδωσε τις γνώσεις του αλλά και την πολύτιμη στήριξη του! Τέτοιοι καλοί καθηγητές δύσκολα υπάρχουν, ο κύριος Μαρίνος είναι ένας από τους λίγους!!!!

Μαστροκώστα Ελπίδα – Παιδαγωγικό Προσχολικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2014

Ο κ.Μαρίνος με βοήθησε να κατανοήσω τα μαθηματικά και να πετύχω στην σχολή που ήθελα.Με έκανε να τα συμπαθήσω, πράγμα σημαντικό διότι έτσι κατάφερα να γράψω και υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές. Επίσης είναι πολύ συμπαθητικός άνθρωπος με αποτέλεσμα το μάθημα να είναι ευχάριστο και καθόλου καταπιεστικό!

Κασιώνης Γιάννης – Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2014